Milyen egy jó műterem?

Egy jó műterem nagyon sok igényt kielégít. A műterem jellegével kapcsolatos igények közül válogatunk most néhány olyat, melyekről tapasztalatunk alapján azt gondoljuk, sokaknak segíthetnek dönteni egy adott fotóstúdió mellett. Miről ismerszik meg egy profi stúdió?

A műterem üzemeltetői

Nagyon szerencsés, ha az általunk választott G3Studio üzemeltető csapata, vagy személyzete szintén aktívan fotózik is. A fotózással kapcsolatos terem ilyen esetben jó kezekben van, hiszen működtetői pontosan tudják, hogy mire van szüksége valakinek, ha számára éppen műterem bérlés szükséges. Ilyen profi gárdával már szinte biztos, hogy a műterem bérlőjének csak és kizárólag a munkával kell majd foglalkoznia, míg a többi dologban a helyszín személyzete a segítségére van.

Merre van a műterem?

A stúdió helye és címe sokak számára döntő fontosságú. Ennek érdekében egy ideálisan megválasztott mű terem helyszíne könnyen megközelíthető helyen van, amit tömegközlekedéssel is könnyű megközelíteni, ugyanakkor az autóval érkezőknek is lehetőség nyílik a közelben parkolni, bizonyos időszakokban akár ingyenesen.

G3 fotóstúdió - műterem

Milyen a műterem nívója?

Egy jól kialakított fotó stúdió elegáns, ugyanakkor barátságos is, tehát a nagyobb tág, vagy szinte üres terek miatt sem válik barátságtalanná, vagy rideggé. A G3 fotóstúdió – műterem működése szempontjából kedvező a meleg hatású környezeti benyomás, a lehetőség szerint sok napfény beengedése nagy ablakokkal. A műterem érzésvilága tovább fokozódik, ha benne sétálgatva vonzó benyomásunk támad letisztult formákkal tagolt igényes belső tereiről, ahol alkalmasint különféle méretű fényformáló eszközökkel is könnyű megfordulni és pakolászni.
A terem helyéül szolgáló ingatlan jó, ha rendelkezik a hétköznapi életünk során használatos, úgynevezett mindennapos terekkel is. Egy hangulatos étkező, vagy egy impozáns nappali kiváló lehetőséget nyújthat ilyen jellegű témák megörökítéséhez. A műterem részeként rendelkezésre álló mosdó, vagy fürdőszoba az eszményi vizesblokk élményét sugározza csillogóan sima felületeivel. A fürdőszoba mellett akár egy mosdó is nyílhat a műterem folyosóiról, ami szintén növeli a lehetőségek tárházát. Egy hosszú, napfénytől világos folyosó hosszanti falán kivilágított akvárium futhat végig, benne halakkal, melyek nyugalmat árasztanak. Az iméntiek mellett természetesen nem maradhat el bármely műterem elmaradhatatlan helyisége, vagyis a sminkszoba.

Egy műterem fénylehetőségei

Az elosztás szempontjából fontos, hogy rendelkezzen olyan stúdióval is, ami csordultig telíthető természetes fénnyel. Egy ilyen műterem részlegben fehér háttérrel szinte majdnem napfénynél fotózhat az ember. Ha viszont kevesebb fényre van szüksége valakinek, vagy mondjuk közben állítgatni szeretne a természetes napfény mennyiségén, akkor az e célra fenntartott studio szoba sötétíthető legyen.

A műterem „asszisztencia”

Nem mindenki profi a beállításokban, ez azért nyilvánvaló. Ha figyelmes az általad választott fotós terem csapata, akkor segítenek Neked lámpák beállításában is. Ezen felül a műterem további segítséget és eszközöket is nyújt a számodra.

A műterem felszerelései

Ideálisnak mondható, ha a bérelt hely felszerelései között találsz az alap fényformálókon kívül egyebeket is, mint a nagyobb méretű oktoboxok és parabolák, valamint egyéb különleges ernyők és fényáteresztő keretek. A stúdió felszereléseihez tartoznak még a legkülönbözőbb színű és anyagú hátterek és a különleges hatású háttérpanelek, ha valaki feltétlenül el kíván rugaszkodni a megszokottól. Így ez sem akadály. Ezekhez jönnek még a legkülönbözőbb vakuk és kioldók, amelyek széles választéka abszolút megnöveli egy műterem ázsióját.

Megosztod? Köszönjük 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin