Küldetés

A társaság Dr. Lux Elvira klinikai szakpszichológus elnökletével 1989-ben alakult olyan pszichológusokból, akik nagyrészt szexuálterápiával foglalkoznak.
2000 novemberétől közhasznú minősítést kapott a folyamatosan dolgozó civil szervezet.

A társaság tagja lehet mindazon felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, aki szakmai felkészültsége és eddigi munkája alapján felvételét kéri és azt a vezetőség elfogadja. Így napjainkra több orvos (urológus, nőgyógyász), népművelő és egészségnevelő tagunk is van, akik mindannyian elkötelezettek a pszichológia iránt.

A Társaság tagja lehet hazai és nemzetközi szövetségeknek vagy társaságoknak. Így beléptünk az Európai Szexológiai Társaságba, melynek negyedévenként megjelenő értesítéseit megkapjuk. Ezek a hírek leginkább konferenciák és összejövetelek szervezéséről szólnak, szakmai eredményeket, eseteket, problémákat nem ismertetnek. Ezért a szakmával kapcsolatos nemzetközi információkat más forrásokból (személyes kapcsolatokból, szakirodalom-tanulmányozásból, on-line kutatásokból) kell beszereznünk.

Társaságunk célja:

  • A szexológia és határterületei fejlődésének elősegítése,
  • a tagok tudományos ismereteinek bővítése,
  • magas szintű ismeretterjesztés és részvétel a lakosság egészségnevelésében.

A társaság céljai érdekében

  • oktató,
  • továbbképző és
  • tudományos összejöveteleket rendez, beleértve nemzetközi részvételű rendezvényeket is.

Ahol csak teret kapunk, igyekszünk ellensúlyozni a média és a pornó káros hatását az ifjúságra, iskolákban szexuális felvilágosítást tartunk, internetes tanácsadást folytatunk, szakértői véleményeket adunk, egészségnevelő cikkeket írunk, személyes tanácsadással segítjük a hozzánk fordulókat. Az Európai Szexológiai Társaság tagjaként képviseljük hazánkat nemzetközi fórumokon.

1995-ben Pozsonyban vettünk részt szexológiai konferencián, 1996-ban mi rendeztünk konferenciát Kecskeméten a Szexedukációs Alapítvánnyal közösen. (Szeretet-Szerelem-Morál 2000 előtt)

2008 áprilisában részt vettünk az Európai Szexológiai Társaság (European Federation of Sexology) Rómában megrendezett kongresszusán.

Társaságunk küldetésének tekinti, hogy küzdjön a házasságok stabilitásáért, a jövő nemzedéke érdekében. Ezt az elvet szexológiai rendeléseinken is érvényesítjük, amennyire csak lehetséges. Célunk az ifjúság megfelelő erkölcsi nevelésének elősegítése, ennek szakmai elméleti és gyakorlati támogatása. A médiából áradó szex-özönnel szemben hatékony és igaz szexuális nevelést szeretnénk megvalósítani, amely az érzelmi alapú szexuális kapcsolatokra irányítja a figyelmet.

A társaság a célok megvalósításáért pályázatokon vesz részt, fő jövedelme az 1%-okból és a tagsági díjakból származik, non-profit szervezet.

A tagok havonta egyszer találkoznak, amikor nemcsak az aktuális kérdéseket beszéljük meg, hanem önképzésünk eredményeit is.

Megosztod? Köszönjük 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin